KÖZÉLET

Szerették a Római-parti strandot a kilátogatók


A kérdésben október végén és november elején készített felmérést a Miutcánk.

Az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megbízásából készült felmérés arra volt kíváncsi, mennyire ismerik a kerületben élők a Plázst, mennyire elégedettek vele, és részt vennének-e egy esetleges népszavazáson, amely a Római-part jövőjével kapcsolatos.

A Római-parti Plázs a főváros egyetlen ingyenes dunai fürdőhelye, amely közel fél évszázad után 2022-ben második éve várta a harmadik kerületi, illetve a budapesti strandolókat a hőségben. A strand július 15-től augusztus 21-ig tartott nyitva, és közel tízezren látogatták a 38 napos szezonban.

Forrás: obuda.hu

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a Római-parti Plázs minden kétséget kizáróan ismert, és nagy népszerűségnek is örvend: a 3. kerületben élők 90 százaléka ismeri, és 70 százalékuk fel is kereste a strandot.

A vendégek háromnegyede, azaz a megkérdezettek 76,5 százaléka mondta azt, hogy jövőre is tervez kilátogatni a Plázsra. A kilátogatók több mint fele (53 százalék) fürdött is a Dunában, a zuhannyal és a mosdók, vécék állapotával is alapvetően elégedettek voltak a strandolók, az 5-ös skálán jellemzően 4-esre értékelték őket.

Egy esetleges népszavazáson a válaszadók 80 százaléka venne részt, ez némi csökkenést mutat a tavalyi 87 százalékhoz képest.

Az 566 válaszolók közül sokan az árnyékos helyek számának növelését, illetve több ülőlehetőséget szeretnék.