KÖZÉLET

33 háztartás termel egy év alatt annyi szemetet, mint amennyit a szilveszteri bulizók az utcákon hagytak


A szilveszteri éjszaka után hátramaradó hulladék eltakarítása minden évben nagy feladatot jelent az országban működő összes köztisztasági vállalatnak.

A Budapesti Közművek keretein belül működő FKF Köztisztasági Divízió munkatársai már vasárnap, január elsején reggel hat órakor megkezdték szilvesztert követően a társaság kezelésébe tartozó közterületek takarítását.

Speciális köztisztasági és hulladékbegyűjtési célgép-parkjának számos típusát, így szállítójárműveket, kukásautókat, önfelszedő céljárműveket, orrseprős gépeket és takarítógépeket is bevetettek a munkák során.

Ahogy a közleményükben írják, a Budapesti Közművek 304 köztisztasági takarító munkatársa, valamint összesen 27 járműve dolgozott kifejezetten a szilveszter utáni utótakarításban.

Fotó: FKF
Fotó: FKF

A ÉnBudapestem kérdésére elmondták még, hogy a Budapesti Közművek FKF Köztisztasági Divíziója a szilveszteri közterületi ünnepléseket követően mintegy 197 köbméter hulladékot gyűjtött be az események helyszíneiről.

Ez a hulladékmennyiség, tették hozzá, megfelel 33 átlagos budapesti háztartás teljes éves kommunális hulladékmennyiségének. 

A közterületi ünneplések hátrahagyott kellékeit a Budapesti Közművek környezetbarát módon ártalmatlanítja, a teljes mennyiséget a Fővárosi Hulladékhasznosító Műbe szállították energetikai hasznosításra, távhőt és villamos energiát állítva abból elő.

Fotó: FKF
Fotó: FKF
Fotó: FKF
Fotó: FKF
Fotó: FKF
Fotó: FKF
Fotó: FKF
Fotó: FKF