STÍLUS

Aki ma bringával kezdte a napot, azt ingyen reggelivel jutalmazták


Kedden reggel az Erzsébet téri Bubi-állomáson várták a kerékpárral közlekedőket. A Magyar Kerékpárosklub kezdeményezéséhez idén is csatlakozott a Budapesti Közlekedési Központ.

Reggelivel várták a biciklivel közlekedőket szeptember 17-én, kedden reggel az Erzsébet téri Bubi gyűjtőállomás mellett. A Budapesti Közlekedési Központ legfrissebb biciklis térképe mellé

péksütemény, alma, üdítő és túró rudi járt azoknak, akik kerékpárral indultak munkába reggel 7 és 9 óra között.

A Magyar Kerékpárosklub által szervezett Bringás reggeliken országszerte 10 ezer biciklizőt szólítanak meg személyesen több mint 100 helyszínen.

Bringás
Kép: BKK

 

Mindenhol ingyen reggelizés közben beszélgethettek a kerékpározási szokásaikról, arról, mitől lehet biztonságosabb, gyerek- és biciklibarátabb a lakóhelyük.

A kezdeményezés célja, hogy megvendégelje azt az egyre nagyobb közösséget, amely ezt az egyszerű, olcsó és gyors közlekedési eszközt választja munkába vagy iskolába menet.

Ezt megelőzően utoljára májusban szerveztek Bringás reggelit, az akkori eseményről itt írtunk.

A BKK közleményében kiemeli, hogy számára kiemelten fontos a környezetkímélő – köztük a kerékpáros – közlekedés fejlesztése, hogy a város lakói tiszta és fenntartható környezetben élhessenek. Többek között ezért fejlesztik a fővárosi kerékpáros úthálózatot, ezért bővítik a MOL Bubi közbringarendszert, és ezért támogatják a Magyar Kerékpárosklub kezdeményezését is.

(Kiemelt kép: BKK)