STÍLUS

Meglepő listán végzett az élmezőnyben Budapest


Az élmény- és vidámparkokra összpontosító húszas rangsorban egy ponttal maradt le a dobogóról a magyar főváros.

Negyedik helyen végzett Budapest a brit Ubuy európai fővárosokat rangsoroló listáján. A lista az utazók értékelései alapján készült, és figyelembe vették az európai fővárosok közparkjainak, tematikus parkjainak, vidámparkjainak, valamint strand- és gyógyfürdőinek a számát is – írja a kultúra.hu.

A mennyiség és a minőség alapján London végzett az élen, a megszerezhető 80-ból 75 pontot kapott a brit főváros. Prága sem maradt el sokkal 73 ponttal, a harmadik hely pedig Rómáé, 67 ponttal.

Budapest egy ponttal maradt le a dobogóról, ami a városok méretét és szórakoztató értékét nézve szép teljesítmény. A magyar főváros 43 parkja és 17 gyógy- és strandfürdője elég magas értékelést kapott, például London 190 parkjához mérve. A Ubuy a Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda mellett a Palatinus strandot emelte ki. Budapest Berlint és Stockholmot előzte meg, Párizs csak ez után következik. A francia főváros ugyan 182 parkkal – köztük a Disneylanddel – az egyik legnagyobb a listán, úgy tűnik, az értékelések alapján mégis találhatnak jobb lehetőséget az élmény- és vidámpark-kedvelők.