KÖZÉLET

Érkezz bringával és reggelivel várnak


Ma a Magyar Kerékpárosklub szervezésében az ország és Budapest több pontján is reggelivel várták a biciklivel érkezőket. Az akcióval a munkahelyek kerékpárral történő megközelítését szeretnék népszerűsíteni. A kampányhoz a BKK is csatlakozott.

Cikkünk frissült:

A BKK-val közös eseményen péksüteménnyel, gyümölccsel, innivalóval vártak az Erzsébet téri MOL Bubi gyűjtőállomás mellett minden bringával érkezőt.

A BKK közleményében azt írta: az esemény kapcsolódik a Magyar Kerékpárosklub által szervezett „Bringázz a munkába” kampányhoz is.

A Magyar Kerékpárosklub szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával megvalósuló kampány 2023-ban is a munkahelyek kerékpárral történő megközelítését kívánta népszerűsíteni. Ezúttal arra igyekeztek rávilágítani, hogy a bicikli mindennapos használatával a közlekedés sokkal kevésbé stresszes, és a gyerekek is örömmel mennek bringával iskolába – írják közleményükben. A bringa nem csak mobilitást, de függetlenséget biztosít, segítségével magunk menedzselhetjük az időnket anélkül, hogy menetrendekhez vagy közlekedési dugókhoz kellene alkalmazkodnunk.

A Bringás reggeliken országszerte 10 ezer biciklizőt szólítottak meg személyesen több mint 100 helyszínen, ahol beszélgethettek a kerékpározási szokásaikról, arról, mitől lehet biztonságosabb, gyerek- és biciklibarátabb a lakóhelyük.

Tavaly kétszer is rendeztek reggelivel egybekötött biciklizést, legutóbb szeptemberben várták friss étellel az ország 70 pontján a kétkeréken tekerőket.

Az őszi Bringás Reggelire minden helyszínen más ellátmánnyal készültek, a tavaszi szezonnyitó eseményen csokis croissant-ra, kakaós- vagy pizzás csigára és rostos üdítőre lehetett pályázni. Idén 7 óra és 9.30 között péksütivel, üdítővel és gyümölccsel vártak mindenkit az Erzsébet téren. A Magyar Kerékpárosklub pedig az ország több pontján várta a kerékpárosokat. Budapesten más mellett a Gellért téren, Kossuth téren, a Széna téren. A helyszínek pontos listáját itt találod.