STÍLUS

Szórakozás a kutyának, fesztivál a gazdának


Valóságos kutyaparadicsommá válik a Városliget szeptember 7-én. Nagyszabású fesztivált rendeznek az állatbarátoknak – három helyszínen is.

Családi programokkal, szakmai konferenciával és még számos érdekességgel várnak minden hazai ebtartót, kutyás szakembert, leendő gazdit – és természetesen kedvenceiket is – szeptember 7-én a DOGZ Fesztiválra, a Városligetbe, ahol három helyszínen, tizenhat kutyás szakember közreműködésével, és közel húsz kutyás programon vehetnek részt; az ingyenes szabadtéri programokon a látogatók számos kutyafajtával ismerkedhetnek meg, köszönhetően a fajtaklubok képviselőinek, valamint a különféle bemutatóknak.

Örökbe fogadható kedvenceikkel jelen lesz a Rex Kutyaotthon Alapítvány és a Noé Állatotthon Alapítvány is, így ismerkedésre, sétáltatásra és önfeledt játékra is lesz lehetősége mind a felnőtteknek, mind a gyerekeknek.

A szervezők ígérete szerint, ha szeretnél bepillantást nyerni abba, miként dolgoznak a rendőr- vagy a keresőkutyák, akkor „a fesztiválon teljesül a kívánságod!" De a nézők megtudhatják azt is, hogy mit tanulnak az ebek egy trükkiskolában, mi az a dog dancing, vagy miként mérik össze ügyességüket a kutyák agilityben

„A fotófalnál örök emléket is készíthetsz magadról és négylábú társadról, akivel egyúttal érdemes lesz ellátogatnod az állatorvosi pontra is, ahol egyéni tanácsadás keretében teheted fel kérdéseidet, és egészségügyi szűrővizsgálatokat is elvégeztethetsz kedvenceden. Frissítőpontunkon kávéval várunk, és könyvvásárlásra, valamint dedikálásra is lesz lehetőség" – olvasható a beharangozóban.

Kutya
Kép: Ancsin Gábor/Képszerkesztőség

 

Az ingyenes programok mellett a kutyatartóknak (vagy leendő gazdiknak) és a kutyákkal dolgozó szakembereknek érdemes lesz jegyet váltani a szabadtéri színpadon fellépő előadók bemutatóira is. Itt kutyakiképzők, etológus, állatvédelmi szakember, illetve állatorvos beszélnek hivatásuk aktualitásairól, mindezt interaktív keretek között.

A nagy érdeklődésre való tekintettel az esemény regisztrációhoz kötött, regisztrálni itt lehet.

Kiemelt kép: Merész Márton/ÉnBudapestem