STÍLUS

Bár a foci-Eb számunkra véget ér, nyertünk vele egy szebb tűzfalat Puskás Öcsivel


Többször láttuk már, hogy Budapest közterei időnként kereskedelmi céllal szépülnek meg, de a tűzfalaknak jól áll a hozzáadott esztétikai érték, bármilyen szándék is áll a festés mögött.

Gyakran tudósítottunk a megújuló tűzfalakról, óriási falfestményekről, amelyek legtöbbször egy történethez kapcsolódóan vagy egy esemény aktualitására utalva ihlették meg a falfestőket, nemhiába. Mindenki örül, ha egy lehangoló téglafal helyett mondjuk egy hatalmas madárra bukkan munkába menet.

Gyakran megesik az is, hogy a tűzfalak nem csupán esztétikai céllal színesednek ki, a festés mögött szponzor áll, a kép pedig burkolt hirdetés is egyben. Ettől persze nem lesz rosszabb alternatíva a kép az egyhangú tűzfalhoz képest, láttunk már erre több példát is, elég a Polaroid képére gondolni a Dob utcában vagy a Telekom „kedvenc” falára gondolni.

Most a Szerencsejáték Zrt. megbízásából készült egy Puskás Öcsit ábrázoló óriáskép, és bár ez nem festett, valószínűleg nem is marad sokáig, a Széna téri tűzfalnak mégis jobban áll, mint az ingerszegénység vagy egy direktebb hirdetés.