KULTÚRA

A boldogság kék madara jelent meg a Józsefvárosiaknak


A VIII. kerületi önkormányzat és a Színes Város jóvoltából újabb 180 négyzetméteres tűzfal szépült meg, ezúttal a Német utcában.

Józsefváros egy ideje a folyamatos felújításoktól hangos, de a kerületnek a Német utcával is vannak jobbító szándékú tervei. A Német utca a Csarnok negyed egyik fő utcája, ami összeköti a kerület két fontos terét, a Rákóczi teret és a Horváth Mihály teret. Ezen kívül bekapcsolódik a Blaha Lujza tér és a Corvin sétány között húzódó megújuló útvonalba az átépülő Bacsó Béla utcán, illetve a már korábban átalakított Futó utcán keresztül. A Német utcát érintő tervekkel összhangban újult meg a Németh László Általános Iskola melletti játszótér is, amire mostantól egy óriási kék madár vigyáz. A Német utca 12. alatt látható óriási festmény a Színes Város, köztérszínesítő és tűzfalfestő szervezet munkája, törekvéseik egyértelműen egybeesnek a belvárosi kerületek humanizált közterület további kiterjesztésének szándékaival.

Budapest,
Kép: Csapó Ádám/Énbudapestem

 

Ugyanezen a telken látható egyébként egy másik festőcég, a Neopaint munkája is amin a Magyar Népmesék sorozat Aranybornyú című részének egy képkockája látható. A harmadik, óriási fal, ami a játszóteret határolja pedig még vár arra, hogy valaki egy megfelelő ötlettel megszépítse.