FRISS

Szombaton kelnek útra az új BKK-buszok utolsó darabjai


A 150 MAN Lion’s járműből álló flotta utolsó 50 példánya kezdi meg első munkanapját Budapesten.

Újabb 25 szóló és 25 csuklós autóbusz áll forgalomba Budapesten július 1-étől – közölte a BKK. Ezek a vadonatúj járművek annak a 150 darabos MAN Lion’s autóbuszflottának a részei, amelyek Budapest 150. születésnapjához kapcsolódóan a BKK megrendelésére, az ArrivaBus Kft. tulajdonában és üzemeltetésében közlekednek a fővárosban.

A buszok fokozatosan álltak forgalomba: május 1-én 50, június 1-én szintén 50 új jármű kezdte el első munkanapját, vagyis a szombati 50 jármű munkakezdésével lezárul a projekt.

Az eddig üzembehelyezett buszokkal a város több pontján, a többi között a 100E Repülőtéri Expressz vonalán is találkozhattak már az utasok. A mostani 50 jármű a 25-ös, a 96-os, a 120-as, a 296-os és a 296A vonalon is a fővárosban közlekedők kényelmét szolgálja, és továbbá csuklós autóbuszok állnak forgalomba a 20E, a 30-as, a 30A, a 196-os, a 196A és a 230-as vonalakon is.

A MAN Lion’s autóbuszok a korábbi Mercedes Citaro járműveket váltják. A világosabb és tágasabb utasterükbe nagyobb teljesítményű légkondicionáló berendezés, utastájékoztató monitorok, illetve az utasok biztonságérzetét növelő fedélzeti kamerarendszer is került.

A hírről Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere is beszámolt hivatalos Facebook-oldalán, mint írta, a 150 darabos új flottával együtt

tavaly ősz óta összesen 285 vadonatúj autóbusz érkezett a fővárosba, kijelenthetjük, hogy a rendszerváltás óta történt legnagyobb járműállomány-bővítést vittük véghez.

(Kiemelt kép: Merész Márton/Énbudapestem)