FRISS

Hatezer motoros foglalja el a várost


Június 24-én, szombaton motoros parádé miatt ideiglenesen lezárják a Szabadság és a Margit hidat, közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).  

Emellett lezárásokra kell számítani a Dózsa György úton, a Rákóczi úton, a Múzeum és a Vámház körúton, a Gundel Károly úton és az Állatkerti körúton, a Teréz és a Szent István körúton, a Hermina és a Stefánia úton, valamint az Ajtósi Dürer soron is.

A szervezők hatezer motorost várnak a parádéra.

A gyülekezést 10-re hirdették meg a Dózsa György útra, a felvonulás pedig 11-kor indul. A felvonulás szabályai között szerepel, hogy a motorosok csak egy sávot használjanak, ne előzzenek, viseljenek védőruhát és sisakot, és hogy legyenek tekintettel másokra.

A „One Day To Go” nevű motoros rendezvény sajtótájékoztatóján elhangzottak szerint ez Európa legnagyobb motoros találkozója. A találkozó június 22-én egy ünnepélyes szalagátvágással kezdődött a Puskás Aréna Parkban. A megnyitón részt vett többek között Schmitt Pál korábbi köztársasági elnök is.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. már június 22-én, csütörtökön figyelmeztetett, hogy több autóúton és autópályán fokozott forgalomra kell számítani, ugyanis június 22–25. között

motoros fesztivált rendeznek Budapesten.

Ahogy a közleményükben írták, fesztivál részeként az ország több pontjára szerveznek Budapestről induló vezetett túrákat, többek között a Balaton-felvidékre, az Alföldre, Egerbe, a Cserhát hegységbe, Dobogókőre, a Vértes-hegység térségébe és a Dunakanyarba.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy tájékozódjanak az ideiglenes korlátozásokhoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről az utinform.hu weboldalon.