KÖZÉLET

"Hiányzik, de megszoktuk" - A Lánchídról kérdeztük az utca emberét


Budapest egyik legaktuálisabb kérdése, hogy a főváros visszaengedje-e a Lánchídra az autós forgalmat, vagy csak a biciklisek, a buszok, a taxik és a gyalogosok használhassák azt a felújítás után. Megkérdezzük a budapestieket, mit gondolnak erről. Videó!

Több mint másfél éve zárták le a Lánchidat a forgalom elől, majd a felújítás vége felé, decemberben részlegesen átadták az útpályát, amit jelenleg csak a buszok, a taxik és a biciklisek használhatják. (Később a gyalogosok előtt is megnyílik a híd.) A helyzet, vagy épp lehetőség pedig magától értetődővé tette a kérdést, hogy vajon vissza kell-e engedni az autós forgalmat a hídra.

Az eset korántsem egyértelmű, noha, amint azt korábban megírtuk, a budapestiek többsége támogatja a Lánchíd új forgalmi rendjét. Ezzel együtt a főpolgármester Budapesti Lakógyűlésen kérdezi meg a budapesti lakosokat a város finanszírozásáról és a Lánchíd jövőbeni szerepéről a város közlekedésében. Mi is kíváncsiak voltunk arra, hogy az utca embere mit gondol a híd jövőjéről.