FRISS

Már kézbesítik az első Budapesti Lakógyűlés személyes azonosítóit


Hamarosan minden 14. életévét betöltött budapesti lakos megkapja a szavazásra feljogosító dokumentumot.

Alig egy nappal azután, hogy nyomdába kerültek és legördültek a szalagról, már mennek is a fővárosi lakók és a fővárosi lakcímmel rendelkezők postaládájába azok a levelek, amelyek az első Budapesti Lakógyűlés személyes azonosítóit tartalmazzák az online szavazáshoz.

Az azonosítók kézbesítésének megkezdéséről Karácsony Gergely számolt be saját Facebook-oldalán. A főpolgármester azt írta, minden budapesti 14 év feletti polgár kapni fog egy levelet, benne a személyre szóló azonosítóval, majd hangsúlyozta:

„Ezzel fogtok tudni szavazni, elsődlegesen online, a http://lakogyules.budapest.hu oldalon. Nemcsak azért, mert ez mégis csak a XXI. század, hanem mert így takarékos.”

Ahogy arról már többször beszámoltunk, a városháza útjára indította az első Budapesti Lakógyűlést, amin minden 14 évesnél idősebb, budapesti lakó- vagy tartózkodási címmel rendelkező polgár elmondhatja a véleményét a fővárost érintő kérdésekben.

„Budapest jövőjének megvédése a városvezetés kötelessége, de nem lehet csak a városvezetés ügye. Mert ez a budapestiek ügye. Minden budapestié. Megtaláltuk azt az eszközt, amelyen keresztül minden budapestinek lehetősége lesz kiállni a városért, lehetősége lesz érdemben formálni Budapest jövőjét”

– nyilatkozta korábban Karácsony Gergely.

A főpolgármester ígérete szerint a városvezetés a válaszadók döntése alapján fog cselekedni. A kérdések két témában kerülnek a városlakók elé. Az egyik téma a város működését és finanszírozását foglalja magába, a másik pedig a Lánchidat, összesen pedig négy kérdést fognak feltenni.

Az első Budapesti Lakógyűlés szavazatait 2023. június 11-ig lehet leadni.