STÍLUS

70 évesen utoljára még elhúzott a fogával egy 18 tonnás kamiont


Nick Árpád ezzel ünnepelte szerdán a kerek születésnapját, a Bóbita óvodások és a Vass iskolások előtt vitte véghez az elképesztő mutatványt.

A kispesti lakost Nick Árpádnak hívják, aki – ahogy a helyi lap is írja – a kerület szeretve tisztelt polgára, 11-szeres magyar erőemelő bajnok, és – nem mellesleg – több Guinness-rekord birtokosa, pályafutása során számos csúcsot állított fel.

Közöttük is kiemelkedő teljesítménynek számított, amikor ,

1997-ben egy 234 tonnás katamaránt, 2002-ben egy Boeing 737-es, 60 tonnás repülőt, 2004-ben egy 309 tonnás komphajót, 2010-ben hintókon 100 embert húzott el foggal.

Nick Árpád egyébként több mint 10 éve rokkantnyugdíjas a szíve miatt. Az utolsó hírek pedig arról szóltak, hogy a kispesti önkormányzat nyugdíjasházában él 30 négyzetméteren.

A Blikknek 2018-ban úgy nyilatkozott, hogy a dolog akár rangon alulinak is tűnhet, amikor ugyanis még hetente kamionokat húzott el, nagyon jól keresett, ám ő jól érzi magát a nyugdíjasházban.

Az utóbbi éveket visszavonultan töltötte: a Kispesti Segítő Kéz Gondozó Szolgálat különböző tagintézményeiben tornáztatta az időseket.

Egy hátsérülés miatt kénytelen volt felhagyni a sporttal, a koronavírus-járvány pedig lelkileg is szörnyen megviselte. A férfi még akkor, 2020 végén megfogadta, ha egyszer véget ér a járvány,

utoljára még elhúz egy kamiont.

Úgy tűnik tehát, 2023 februárjának elején érkezett el a megfelelő pillanat. „A korábbi 138 kilogramm helyett ma már alig érem el a száz kilót, a testem megkopott, mindenhol fáj. Mégis nagyon meg akartam mutatni ezt a produkciót” – mondta a helyi lapnak.

Az utolsó nyilvános produkció után a Bóbita óvodásokkal közös tortázás zárta a rendhagyó születésnapi eseményt.

(Kiemelt kép: Kispest Város / Facebook)