KULTÚRA

Átadása előtt koncertteremmé alakult a Deák téri metróállomás – VIDEÓ


Három évvel a felújítás megkezdése után hamarosan átadják a fővárosi közlekedőknek az M3-as Deák tér, valamint a Ferenciek tere állomásokat. Mielőtt azonban a nagyközönség is birtokba veheti a felújított szakaszokat, a metró vezetése egy zártkörű állomásavató koncerttel szerette volna megköszönni a munkáját mindazoknak, akik részesei voltak a megújulásnak. A koncertre pedig az Énbudapestem kameráit is beengedték.

Amint arról korábban mi is beszámoltunk, hamarosan újabb szakaszához érkezik az M3-as metró felújítása: január 23-tól Kőbánya-Kispesttől már a Deák Ferenc térig lehet utazni a metróval, ezzel pedig két teljesen felújított állomást is birtokba vehetünk.

Az átadást megelőzően azonban a Deák téri állomás egy különleges koncertteremmé változott, ahol a Budapesti MediCantare Vegyeskar és a Vox Insana Kamarakórus közös előadásában adtak elő közismert komoly- és könnyűzenei darabokat hangszerekkel és szólóénekesekkel kísérve.

„A Deák tér a metró legnagyobb állomása, amelyen rengetegen dolgoztak, a koncerttel pedig nekik szerettek volna köszönetet mondani” – mondta el kérdésünkre Gurdon Balázs, aki nem csupán az állomás dizájnere, de a koncert szervezője is volt, és aki egyébként maga is beállt énekelni a kórusba.

De nem csak ő volt az, aki különleges szereplőként ugrott be énekelni, ugyanis Erő Zoltán, Budapest főépítésze is ideiglenes kórustaggá vált.

A MediCantare Vegyeskart és a Vox Insana Kamarakórust egyébként Orosz Dóra, Tőri Csaba és Behany András vezényelte.

(Képek: Merész Márton / Énbudapestem)