KÖZÉLET

Szeretnék megakadályozni a budavári káoszt


Sokan jóeséllyel csak a tanítási időszak kezdetekor szembesülnek azzal, hogy autójukkal már csak negyedórát tartózkodhatnak ingyenesen a Várban.

V. Naszályi Márta, Budavár polgármestere arra kéri a Budavári Kapu Kft. ügyvezetőjét:

2023. január 9-20. között legyen türelmi időszak, hogy azok a szülők, akiknek a sorompónál húzott parkolójegyét az óvodában vagy az iskolában lepecsételik, és a Palota úti kihajtónál a Budavári Kapu munkatársainak bemutatja, 15 perc helyett a korábban érvényes 30 percig ingyenesen tudjon kihajtani. 

A polgármester azt szeretné, ha ebben az időszakban inkább a tájékoztatásra, figyelemfelhívásra helyeznék a hangsúlyt. 

A dolog előzménye, hogy a Budai Vár védett övezetében behajtási engedéllyel nem rendelkező autók 2023. január 1-től a korábbi 30 perc helyett immár

csak 15 percig tartózkodhatnak ingyenesen

– ráadásul csakis abban az esetben, ha ugyanott hajt ki valaki, ahol korábban behajtott. (Másik kapunál való kihajtás esetén a behajtás időpontjától számítva díjat kell fizetni.) 

Az önkormányzat félelme az, hogy sokan csak most, a január 9-én kezdődő tanítási időszak miatt szembesülnek a változással, ami problémákat okozhat. 

Frissítés (2023.01.11): A szülőknek továbbra is lehetővé tették a 30 perces ingyenes tartózkodást a budai vár védett övezetén belül.

(Fotó: Budavári Önkormányzat / Facebook)