FRISS

Megint fennakadt egy rakás gyorshajtó


A rendőrség ezúttal a Gyömrői úton és az Üllői úton csapott le.

A BRFK XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai „2024 harminchatodik hetében, azaz szeptember 2. és 8. között állványon elhelyezett és menet közbeni sebességmérő eszközzel” mértek a Gyömrői úton és az Üllői úton, aminek ezúttal is meglett az eredménye.

Ahogy a police.hu-n beszámoltak,

119 olyan gépkocsiról készült felvétel, amely túllépte a megengedett sebességhatárt.

A Gyömrői úton 50 km/h helyett 81 km/h-val ment a leggyorsabb autó, amiért 70 ezer forintra büntették az illetékesek, az Üllői úton pedig volt olyan gépkocsi, amelyik 50 km/h helyett 98 km/h-val közlekedett. Ezért

140 000 forint közigazgatási bírságot kell fizetni.

Mint ezúttal is megjegyezték, a közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében a Budapesti Rendőr-főkapitányság a jövőben is szervez hasonló ellenőrzéseket, hogy mindenki épségben hazaérjen.

A rendőrség is nagyon jól tudja, hogy

a fokozott méréseknek megvannak az eredményei, 

augusztus közepén például arról számoltak be, hogy miután július 19. óta fokozott intenzitással ellenőrzik az Árpád hídon haladó autósok sebességét, jelentősen csökkent a gyorshajtók száma.

Mint írták, a július 15. és július 28. között eltelt két hétben még 389 gyorshajtót mértek be a traffipaxok, de ez a szám július 29. és augusztus 11. között 196-ra csökkent.

Nemcsak a gyorshajtások számában, a sebességtúllépés mértékében is sikerült némi javulást elérni: az első időszakban mért 147 km/h-s rekorder sebességtúllépés helyett a második két hétben 125 km/h volt a legmagasabb mért sebesség.

Ahogy több cikkünkben is említettük, a főváros és a kerületek is – az eddigiekhez képest legalábbis –

rohamtempóban szerelik fel a traffipaxokat és traffiboxokat.

A Fővárosi Önkormányzat 26 fix kamerát szereltetett fel, amik közül legutóbb Újbudán üzemeltek be egyet, és az óbudai, valamint az újpesti önkormányzat is csatarendbe állított néhány készüléket.

(Kiemelt kép: Traffipax sebességmérő az Árpád fejedelem útján 2023. december 14-én. Fotó: Merész Márton/Énbudapestem)