FRISS

Este mentőt hívott egy rászorulónak, másnap lángoló autót oltott az FKF munkatársa


Kollár István, az FKF budapesti köztisztasági üzemének gépjárművezetője 24 órán belül kétszer is segített a bajbajutottakon.

Az FKF saját Facebook-oldalán gratulált kollégájuk lélekjelenlétéhez és köszönte meg helytállását, a posztban pedig azt is részletezik, hogy mivel érdemelte ki a kitüntetett figyelmet.

„Kollár István, az FKF budapesti köztisztasági üzemének gépjárművezetője 2024. augusztus 17-én, szombaton a XX. kerületben végzett hőséglocsolást, amikor a Nagysándor József utcán haladva, a Baross utcai kereszteződésnél egy lángoló személyautóra lett figyelmes.

István a rendelkezésére álló eszközök segítségével azonnal megkezdte a személyautó oltását, melyhez felhasználta a locsolóautó tűzre irányított szórófejeit is. Ezzel sikerült a lángokat megfékeznie és a nagyértékű járműben keletkezett tüzet eloltania.

Kollégánk már előző este is tanúbizonyságát adta lélekjelenlétének. Ugyancsak a XX. kerületben egy személyautó vezetőjén segített, aki – feltételezhetően a nagy hőségtől – rosszul lett a volánnál.

Kollár István itt sem tétlenkedett, hívta a mentőket, illetve azok kiérkezéséig figyelt a rosszul lett járművezetőre” – írták kollégájukról.

(Kiemelt kép: Kollár István gépjárművezető – FKF/Facebook)