KULTÚRA

Mesebeli szereplők népesítik be a Palatinus strandot


A Lumina Park évek óta a budapestiek kedvelt téli attrakciója, és vélhetően idén sem lesz ez másképp. Az ÉnBudapestem elsőként számolhat be arról, hogy október közepétől Mesebeli Filmfesztivál várja az érdeklődőket a Margitszigeten.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója, Szűts Ildikó, az év elején, lapunknak adott interjújában már elárulta, lengyel partnerükkel idén is terveznek fényattrakciót a Palatinus területére, most azt is megtudhattuk, hogy ez alkalommal hatalmas filmfesztivállá alakítják át a margitszigeti strand területét, és – a filmekből és könyvekből jól ismert – illusztris meseszereplőket, hősöket és történeteiket jelenítik meg. A nagy klasszikusok közül találkozhatunk Némo kapitány bámulatos, egyben rémisztő víz alatti világával és fantasztikus Nautilus tengeralattjárójával; megjelenik Robin Hood, a tolvajok fejedelme és társai a sherwoodi erdőből, de Artúr király is tiszteletét teszi varázserejű kardjával, miként Merlin, a varázsló és a Kerekasztal lovagjai. Találkozhatunk King Konggal és persze generációk nagy kedvenceivel, a Disney-figurákkal, de olyan kultfilmek szereplőivel is, mint Grincs vagy a Jurassic Park dinoszauruszai. Beléphetünk Narnia világába, és elképzelhetjük, ahogyan az Űrodüsszeia egyik karakterének bőrébe bújva távoli bolygókat fedezünk fel.

Lumina
Kép: Lumina Park

 

A Lumina Park Mesebeli Filmfesztiválja 1-1,5 órás sétával bejárható, amit a mesék és filmek híres és közkedvelt zenéi kísérnek.

A fénypark 2024. október 18-tól – a tervek szerint – 2025. március 2-ig, minden nap sötétedéstől 21 óráig tart nyitva.

Korábbi évek

2022. október 28-án a Világkörüli utazás tematikával debütált a Lumina Park Budapesten, a Palatinus fürdő strandterületén, annak télen történő hasznosítására. A hatalmas sikernek köszönhetően tavaly két helyszínen, két külön tematikával várták az érdeklődőket:

(Kiemelt kép: Lumina Park)