FRISS

Úszni nem tudó nő zuhant a Dunába – a rendőrség szerint csoda, hogy túlélte


Ez a bejegyzés egy közvetítés része.

Tovább a közvetítéshez

Pár percen múlt annak a fiatal nőnek az élete, aki a Rákóczi hídnál esett a Dunába január végén – számolt be a BRFK.

A rendőrség egy pár héttel ezelőtti esetről a közösségi médiában közölt információkat, amelyek pár percen múlt egy 27 éves nő élete, aki a Kopaszi-gátnál zuhant a Dunába még január végén.

„A Kopaszi-gáti őrsünkön épp ebédszünetet tartottunk, amikor három-négy ember dörömbölni kezdett az ajtón, és kiabáltak, hogy segítsünk, mert valaki beleesett a folyóba. Mondhatni én az emeletről a pizzával a számban, kollégám az ügyeletünkről rohant ki”

– olvasható Jambrik Vivien rendőr törzsőrmester beszámolója a BRFK posztjában.

Másodpercekkel később már teljes felszerelésben ugrott a hajóba a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság párosa, rá pár percre pedig már a parton voltak a szakszerűen melegítőfóliába és takaróba tekert, hipotermiás nővel.

A nőt a mostani esetnél körülbelül 300 méterre sodorta el a folyó, úszni sem tudott, ám volt egy nagy szerencséje: a téli kabátja fenntartotta a vízen, éppen addig, amíg a rendőrség munkatársai ki tudták húzni a vízből

- mesélte a mentés részleteit Szemők Miklós rendőr törzszászlós, majd hozzátette, hogy ez „alapvetően ez egy egyszerű mentés volt, de amikor ilyen hideg a víz, az idő rengeteget számít. Akár 10 perc alatt is ki tud hűlni a vízben az emberi test, szóval nagyon fontos, hogy aki vízbe esik, az időben kapjon segítséget”.

A 27 éves nőt a parton átadták a mentőknek, akik a sérültet azonnal kórházba szállították. Az életmentőket Dr. Terdik Tamás rendőr vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya elismerésben és jutalomban részesítette.

(Kiemelt kép forrása: BRFK/Facebook)