FRISS

Hegymászók is becsatlakoztak a születésnapi nagytakarításba


Feltakarítják és felmossák Budapestet a közelgő 150. születésnap alkalmából.

Vasárnap hajnalban, a Boráros téren hivatalosan is megkezdték a születésnapi nagytakarítást – közölte a Budapesti Közművek. Hozzátették: a nap folyamán a főváros számos pontján lépnek még akcióba.

-
Sportos szemétszedés a Margitszigeten / Kép: Pelikán János/Képszerkesztőség

 

A közművek más fővárosi cégekkel, civil szervezetekkel, valamint a lakosokkal együttműködve Budapest 150. születésnapjának alkalmából feltakarítják és tisztára mossák Budapestet.

A Fővárosi Önkormányzat ezzel a 150. évfordulóhoz kapcsolódóan a köztisztaság közös ügyére kívánja felhívni a figyelmet, a nagytakarítás pedig a születésnapi programsorozat indító eseménye.

Karácsony Gergely főpolgármester szerint a programnak az is célja, hogy felhívja a városlakók figyelmét: nekik is tenniük kell Budapest tisztán tartásáért.

-
Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere szemetet szed a Gellért-hegyen / Kép: Berecz Valter/Képszerkesztőség

 

A koncentrált vasárnapi takarítás végighalad a Nagykörút teljes hosszán, a 4-es 6-os villamos teljes vonalán (Újbuda Központtól, illetve a Móricz Zsigmond körtértől a Széll Kálmán térig) és környékén, a körút mentén elhelyezkedő tereken, aluljárókban és megállókban is. Ezenkívül a Margitszigetre és a Gellért-hegyre is szerveztek takarító eseményeket.

A nap egyik legérdekesebb mozzanata az volt, amikor hegymászók segítették a munkát a Gellért-hegyen:

(Kiemelt kép: FŐKERT)