STÍLUS

Vadiúj élményekkel és egy új helyszínnel készül a télre a Lumina Park


Megmutatjuk a Lumina Park októberben nyitó új tematikájának látványterveit, és hogy mivel készülnek a karácsonyra egy új, másik helyszínen.

A margitszigeti Lumina Park 2022-23 telének egyik legnagyobb újdonsága volt, amely rövid idő alatt a főváros látványossága, a családok és a fiatalok kedvelt, instaképes téli programja lett – több mint 200 ezer látogatóval a vártnál is nagyobb sikert hozva. A Budapest Gyógyfürdői És Hévizei Zrt. vezérigazgatója, Szűts Ildikó külön kiemelte, hogy még cégen belül sem vártak ekkora sikert a strand téli attrakciójának ötletétől.

Időutazás a Palatinus strandon

Tavasszal már megírtuk, hogy a fényvilágot megálmodó és kivitelező lengyel partnercég a BGYH-val együttműködésben ősszel visszahozza a Lumina Parkot a Palatinus strandra. Az új tematika az időutazás lesz, ami Budapest 150. évfordulója tiszteletére természetesen a főváros történetének egy-egy korszakára jellemző jeleneteket, karaktereket, épületeket, járműveket mutat be. Összesen 7 zónában 74 installáció, 8 interaktív elem és 6 multimédiás show várja majd a látogatókat egy másfél kilométer hosszú sétán. Találkozhatunk aquincumi légiósokkal, nosztalgikus hangulatot teremtő Ikarus busszal vagy trabanttal, régi tévével és kazettás magnóval éppúgy, mint különböző korok divatjával, medence fölött átívelő Lánchíddal vagy a 17 méteres, minden ízében világító Parlamenttel.

A Lumina Park Palatinus 2023. október 19-től 2024. március 4-ig tart nyitva, minden nap sötétedéstől 21 óráig. 

Az új helyszín a Római fürdő

Az első budapesti fénypark sikerét tapasztalva ebben az évben – főleg a magyar családokat célozva – megnyit a Lumina Christmas Park is, igazi karácsonyi hangulatot varázsolva a Római fürdő 7 hektáros parkjába. Itt összesen 11 zónában 125 installáció és 11 interaktív elem várja majd a karácsonyi hangulatra vágyó vendégeket a mintegy 1,2 kilométeres sétán. Bejárható majd a mesés Karácsonyi falu, ahol lesz karácsonyi posta, ajándékgyár és manóműhely, jégvilág és északi fény, de rénszarvas-ösvény, karácsonyfa-erdő, színes díszek is lesznek majd a Rómain, a szervezők ígérete szerint a Mikulás is minden nap ellátogat majd a helyszínre.

A Lumina Christmas Budapest 2023. november 15-től 2024. január 15-ig látogatható majd sötétedéstől 21 óráig.

Kiemelt kép és galéria: Multidekor