KÖZÉLET

Ha egy kicsit segítenél, az sokat segítene! Idén mire adod az adód 1 százalékát?


Gondolkodtál már rajta, idén mire adod az adód 1 százalékát? Természetvédelemre, oktatásra, egészségügyre, kultúrára, rászorulók segítésére, a jogvédelemre vagy valami másra? A felajánlás könnyű és nem kerül semmibe! A döntés május 22-ig a te kezedben van - utána viszont az állam dönt helyetted!

Az év első hónapjai mozgalmasak a civilek számára. Ilyenkor gyűjtik az adó 1 százalékos felajánlásokat, ami személyenként bármilyen kevésnek is tűnik, összességében akár egy civil szervezet bevételeinek 50 százalékát is jelentheti!

-
Kép: Főváros

Adófizető állampolgárként ilyenkor tiéd a lehetőség, hogy egy olyan civil ügyet támogass, ami neked is szívügyed. Legyen szó a természet védelméről, az elesettek segítéségéről, a jogaink érvényesítéséről vagy a közösségeink ápolásáról, rengeteg alapítvány és egyesület várja a segítségedet szerte az egész országban.

Az országos szervezetek mellett sok olyan civillel is találkozhatsz, akik kifejezetten helyben, például Budapesten tesznek a közvetlen lakókörnyezetedért és az ott élőkért. Ha nyitott szemmel jársz, könnyen felfedezheted a munkájuk nyomait: egy közeledben működő közösségi helyet, a gyerekek iskolájában tartott foglalkozást, a rászorulóknak nyújtott segítséget vagy egy civil kezdeményezésnek köszönhetően megvalósult fejlesztést az utcádban.

Ha már eldöntötted, hogy támogatni szeretnél egy fontos ügyet, de még nem választottál szervezetet, ezen a linken tudsz ötleteket gyűjteni.

Ne felejtsd: ha nem ajánlod fel, akkor adód 1 százaléka megy a többi 99 százaléka után az államkasszába, ahol már semmilyen befolyásod nem lesz rá, hogy mire költik el.

Adód 1 százalékát május 22-ig tudod felajánlani egy civil szervezetnek az ügyfélkapud segítségével az eSZJA oldalon.