FRISS

Újra hajózhatunk bérlettel a Dunán


Május másodikán, kedden újraindul a menetrend szerinti hajózás a Duna fővárosi szakaszán.

A hajók a Vigadó téri állomásról indulnak, megállnak az Akadémia kikötőnél, majd a Margit-sziget budai oldalánál elhaladva, a Batthyány teret érintve mennek egészen a Nemzeti Színházig, ahol megfordulnak, és visszatérnek a Vigadó térhez, közölte a BKK.

A hajójárat keddtől vasárnapig, 11:00-tól 19:00-ig kétóránként indul. Az utolsó járat 20:15-re ér vissza a Vigadó térre. Hétfőn a hajóközlekedés szünetel. A részletes menetrendet ide kattintva tudja megnézni. 

Érvényes BKK havibérlettel vagy annál hosszabb érvényességű bérlettel díjmentesen lehet felszállni a járatra. A papír alapú Budapest-bérlettel, vagy akár a BudapestGO-ban megvásárolt digitális bérlettel is lehet hajózni. 

Mivel a Budapesti Körjárat nem közszolgáltatás, a társaság közösségi közlekedési járatain érvényes utazási kedvezmények – például a 14 éven aluliak vagy a 65 évnél idősebbek díjmentessége – a hajójáratokon nem vehetők igénybe, jegyzi meg a BKK.

Jegyvásárlásra személyesen a Vigadó téri hajóállomáson, a többi kikötőben pedig a hajón van lehetőség.

A hajókra megváltható felnőtt napijegy 1500 forintba kerül, hétéves kor alatt az utazás ingyenes. Kutyát és kerékpárt 1000 forintért lehet szállítani. A jegy birtokában az érvényesség napján korlátlan alkalommal nyílik lehetőség az utazásra. A jelenlegi tarifák 2023. június 30-ig érvényesek.

A Mahart-Passnave budapesti körjárata egyébként nem egyenértékű a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV hajójáratával, mert ez inkább a városnézést szolgálja, mintsem a tömegközlekedési célokat.