FRISS

Ismét járható az árvíz miatt lezárt út, de munka bőven akad


A Római-part lassan kezdi visszanyerni régi arcát. Elszállítják a homokzsákokat, és közlekednek a buszok is. De senki ne menjen oda, ha nincs ott dolga.

A Budapest Közút Zrt. közleménye szerint, szeptember 29-én (vasárnap) reggel 7 órától a társaság megnyitotta a III. kerületi Királyok útja Pünkösdfürdő utca és Emőd utca közötti szakaszát a forgalom előtt, a Budapesti Közlekedési Központ információs oldala szerint pedig újra

eredeti útvonalán közlekedik a 34-es autóbusz,

éjszaka pedig 934-es. Viszont a BKV Info közölte azt is, hogy délelőtt a Pünkösdfürdő utca egy szakaszát lezárták vízvezeték-építés miatt, ami előreláthatólag október 4-ig tart.

Ugyancsak a környéket érintő hír, hogy szeptember 30-án, hétfőn, az árhullám levonulásával, az érintett terület megnyitásához igazodva, megkezdik a Római-parti hullámtérről a homokzsákok elszállítását és közterületek takarítását, fertőtlenítését. Óbuda-Békásmegyer önkormányzata arra kérte az érintett tulajdonosokat, hogy az ingatlanukon elhelyezett homokzsákokat szeptember 26-29. között hordják ki a megjelölt helyekre.

Az önkormányzat külön is felhívta a figyelmet a szeptember 29-i határidő betartására.

Ugyanis ezt követően az önkormányzatnak már nem áll módjában a magánterületeken maradó homokzsákokat elszállíttatni, így azt a tulajdonosoknak önerőből kell megoldania.

Azonban a helyzet még nem rendeződött annyira, hogy bárki szabadidős céllal látogasson a környékre. „A Római-part jelenleg még nagyon saras, hordalékos.

Sajnos az árhullám nagyon sok iszapot és szennyeződést hagyott maga után, melyet a parti ingatlantulajdonosok, vendéglátósok, csónakházasok és klubok, valamint a közterületek kezelői szinte megállás nélkül takarítanak.

A munka hatalmas, a homokzsákos gátak is, így sajnos még napokig nem érdemes a partra látogatni" – olvashattuk a lokálpartrióta Hello Római Facebook-csoport tegnapi bejegyzésében.„Egyelőre ne gyertek a partra! Várhatóan jövő hétre már normalizálódik a helyzet, addig mindenkitől türelmet kérünk! Aki szeretne önkénteskedni, menjen le a partra és kérdezze meg, hol tud segíteni. Köszönjük!