FRISS

Huszonnégy órára lezárják a Margitsziget déli részét


Budapest főtájépítésze, Bardóczi Sándor aggódik, hogy miért záratja le a kormány a fővárosi tulajdonú Margitsziget déli részét az augusztus 20-ai tűzijáték idejére. A hír hozzá is harmadkézből jutott el.

Biztonsági területet, no-go zónát jelölt ki a Margitsziget déli részén a kormány. A területet augusztus 20-án déltől másnap délig tartják zárva, a központi úton pedig a tűzijáték napján 16 és 23 óra között tilos közlekedni.

Budapest főtájépítésze, Bardóczi Sándor a közösségi oldalán írta le, miért ellenzi az ötletet. A kormány őt sem tájékoztatta arról, miért zárják le a területet, a hírt harmadkézből, egy szórólapról tudta meg. Azt is leírta, nem tudja, károkat, vagy tűzveszélyt okoz-e az ottani tevékenység. Az államnak a tulajdonostól, tehát a Fővárosi Önkormányzattól sem kell engedélyt kérnie a lezáráshoz. „Minden jog ott, minden kötelesség itt” – írta a főtájépítész.

 

A tűzijáték alatt a Margitsziget Margit híd felőli bejárata is zárva lesz. A zárt területet jelölő ábrához annyit írtak, hogy a tűzijáték biztonsági előírásai miatt kell elkeríteni a területet.

(Kiemelt kép: Merész Márton/Énbudapestem)