KÖZÉLET

Őrizetbe vették a III. kerületi polgármestert


Kiss László ügyvédje a 24.hu-nak erősítette meg a szerdai őrizetbe vétel tényét. A III. kerületi önkormányzatnál és a polgármesternél is házkutatást tartottak a nyomozók.

Őrizetbe vették Óbuda polgármesterét, Kiss Lászlót – írja a 24.hu a polgármester ügyvédjére, Zamecsnik Péterre hivatkozva, aki annyit tett hozzá a lapnak, hogy azt még nem tudja, milyen ügy miatt vették őrizetbe a kerületvezetőt.

Az óbudai önkormányzat közleménye szerint a hivatal épületében, valamint Kissnél egyaránt szerdán tartottak házkutatást a nyomozók, az önkormányzat épületében már nem először.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint befolyással üzérkedés miatt nyomoznak a Nemzeti Védelmi Szolgálattal és a Készenléti Rendőrséggel együtt. Nem csak a polgármesternél, hanem a III. kerületi önkormányzatnál is kutattak, részletes információkat csütörtökre ígértek a hatóságok. Az óbudai önkormányzat elmondta: négy nyomozó van az épületükben, együttműködnek velük, szkennelt iratokat adnak át nekik.

Júniusban Czeglédy Gergő MSZP-s alpolgármestert tartóztatták le minősített hivatali vesztegetés elfogadása miatt. A óbudai önkormányzatot érintő korrupciós ügynek összesen tíz gyanúsítottja van.

(Kiemelt kép: Pelikán János/Képszerkesztőség)