STÍLUS

Még nincs vége a nyárnak – mutatunk néhány augusztusi vizes programot


Ilyenkor azért a víz az úr, a fürdőkből is csodás kilátások nyílnak, sőt szaunaszeánszokat is rendeznek. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. ajánlatai erre a hónapra.

A Rudas fürdő panorámamedencéje egész évben különleges élmény, ahonnan napfelkeltekor az éledő várost lehet megcsodálni, napközben pedig a nyüzsgő város közepén lehet relaxálni. De évente egyszer valóban kivételes alkalom kínálkozik, ugyanis az augusztus 20-i tűzijáték a Duna-parton álló fürdő tetejéről egészen közelről csodálható meg. Bővebb információk a fürdő honlapján,
 A Csillaghegyi fürdőben Óbudára, és a budai hegyekre nyílik bámulatos kilátás. A nyári estéken az ottani panorámamedencét érdemes kipróbálni családi vagy baráti privát fürdőzésre. 
 Akik forróbb élményekre vágynak, azoknak a Szauna péntek elnevezéseű eseményt ajánljuk. A Pesterzsébeti fürdőben minden hónap harmadik péntekén rendezik – a program: négy, úgynevezett szaunaszeánsz, amely legközelebb augusztus 16-án lesz aktuális. 
 A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. a hagyományainak megfelelően idén is rendez strandzáró bulit. Ez azt jelenti, hogy a nyári szezont augusztus 31-én, meghosszabbított nyitvatartással  e búcsúztatják ugyancsak a Pesterzsébeti fürdőben. Napközben gyerekprogramok lesznek vízben és vízparton, majd a felnőttek szórakoztatására pedig dj-k, ezúttal vizuális effektekkel feldobva.

Sziget Fesztivál látogatói számára is szeretné a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. a főváros egyedülálló fürdőit is bemutatni, így idén is csatlakoztak a CityPASS kampányhoz, melynek keretében a „Sziget-lakók” egy alkalommal ingyenesen léphetnek be valamely fürdőbe, ezt követően pedig 20 százalék kedvezménnyel válthatnak SZIGET CityPASS by Budapest Card elnevezésű belépőt.

A nyári fürdőzés kellemes élményei mellett a veszélyekre is fontos figyelni. Egyre többet hallani a túlzott mértékű napozásról, az erős az UV-sugárzásról és ezek káros hatásairól. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., gondolva vendégei és munkavállalói egészségére a nyár folyamán több helyszínen – a Palatinus-, a Paskál- és a Pesterzsébeti fürdőben – ingyenes bőrgyógyászati szűrővizsgálatot szervezett. Csaknem háromszázan éltek a lehetőséggel, húsz ember részére további vizsgálatokat is javasoltak.
 
Borítókép: Pesterzsébeti Gyógy-, Strand- és Hullámfürdő