KÖZÉLET

Karácsony is átvette a megbízólevelét


A Kúria döntése után Karácsony Gergely is átvette megbízólevelét és azoknak is köszönetet mondott, akik nem szavaztak rá. Vitézy Dávidnak már csak két napja van arra, hogy alkotmányossági panaszt tegyen a Kúria döntése ellen az Alkotmánybíróságnál.

Fazekas János, a Fővárosi Választási Bizottság elnöke a Városházán adta át a régi-új főpolgármesternek az iratot. Karácsony Facebook oldalán nemcsak a rá voksolóknak köszönte meg a megbízatását, hanem azoknak is, akik nem szavaztak rá, mert – mint fogalmazott – ezzel arra bíztatták, hogy dolgozzon jobban.

2024.06.27.
Kép: Tuba Zoltán/Képszerkesztőség

Beszámoltunk róla, hogy a választásokon nyertes képviselők többsége már hétfőn átvette a megbízólevelét. Karácsony csak a Kúria döntése után, ma reggel tette ezt meg. A taláros testület ugyanis szerdán elutasította Karácsony választás megismétléséről szóló indítványát és helybenhagyta a Nemzeti Választási Bizottság korábbi döntését. Ez alapján maradt Karácsony Gergely a főpolgármester. A Kúria egyébként Vitézy Dávid indítványát sem fogadta el, mely szerint két kerületben meg kellene ismételni a választást. 

Vitézynek, aki jelezte, hogy az alkotmányjogi panasz lehetőségét fenntartja, még két napja van arra, hogy az Alkotmánybíróságtól kérjen felülvizsgálatot. Az Ab-nak hat napja van arra, hogy állást foglaljon, előtte három napja van a panasz elutasítására vagy befogadására.