FRISS

Befejeződött az FKF tavaszi hídmosási programja


A Rákóczi híd takarításával hétvégén befejeződött az FKF szokásos, minden évben ismétlődő tavaszi hídmosási programja. Ősszel visszatérnek.

A május 6-i munkakezdő hétvége után – amikor szombaton a Margit hidat, vasárnap pedig a Petőfi hidat mosták le környezetkímélő tisztítószerrel és magasnyomású, vizes technológiát alkalmazva – most szombaton, május 18-án

a Rákóczi híd megtisztításával ért véget a tavaszi nagytakarítás.

FKF
Kép: FKF

Az FKF közölte: a program ősszel tovább folytatódik!

128 tonna hulladék gyűlt össze a közösségi nagytakarításon

Korábban az ÉnBudapestem is beszámolt róla, hogy Magyarország uniós csatlakozásának 20. évfordulójára készülve a Fővárosi Önkormányzat cégeinek 1000 munkavállalója és 200 célgépe takarított a május 4-i hétvégén. És egy héttel korábban is.

FKF
Kép: FKF

 

A két vasárnapon át zajló

születésnapi nagytakarításon mintegy 128 tonna hulladékot gyűjtöttek össze a Budapesti Közművek FKF köztisztasági divíziójának munkatársai

– más fővárosi közszolgáltató cégekkel és önkéntesekkel együtt, Magyarország uniós csatlakozásának 20. évfordulójának alkalmából.

A fővárosi cégek összesen 1000 munkavállalója és 200 célgépe április 21-én és 28-án több kiemelt forgalmú közterületen és a 4-es 6-os villamos teljes vonalán takarított; a Főkert koordinálásában, civil szervezetekkel együttműködve pedig tisztább lett a Gellérthegy és a Népliget.

(Kiemelt kép: FKF)