FRISS

Hatalmas sportpálya-fejlesztés várható Békásmegyeren – itt vannak az első tervek


A Békásmegyeri Piac közelében található régi, megkopott aszfaltpálya helyén lehet majd focizni, kosarazni, kézi- és röplabdázni, de lesz pingpongasztal, mászófal, 400 méteres futópálya és sok új fa is.

2024. évben Budapest Főváros III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megkezdte a Kabar utcai sportpálya fejlesztésének tervezését. A tervezési folyamat célja, hogy a sportpálya olyan formában kerüljön fejlesztésre, mely jobb kihasználhatóságot tesz lehetővé mind a közeli Medgyessy Ferenc Általános Iskola számára, mind a környéken élő lakosság számára. A terveket 2024. március 23-án lehetett megismerni, lehetőség volt kommentelni és javaslatokat tenni, hiszen a jelenlegi fázisban még lehetségesek olyan változtatások, melyek az itt élők igényeivel találkoznak. Az ilyen tervbemutatók lényege, hogy a fejlesztés olyan elemeket tartalmazzon, melyet az itt élő lakosság is támogat, használ, szeret. A tervezés folytatódik, hamarosan elkészülnek a kiviteli tervek is, de nagyjából erre lehet majd számítani:

Kabar
Kép: Óbuda

- a jelenlegi egy nagy pálya helyén kettő kisebb létesülne, labdafogó hálóval, a régi vaskerítés elbontásával,

- a terület rendezettebbé, könnyebben megközelíthetőbbé válik majd,

- ivókút kerülhet a területre,

- a sportpályák mellett két pingpongasztal is létesülne, 

- egy több, mint 400 méteres rekortán futópálya venné körül a területet,

- a zöldállományt is fejlesztenék, esőkertekkel, fák, cserjék és évelő szigetek ültetésével,

- két kisebb gyalogjárda szakaszt is építenének,

- utcabútorokkal, hulladékgyűjtőkkel, kerékpártámaszokkal lenne még közösségibb és barátságosabb a terület.

Azok számára, akik nem tudtak részt venni a tervbemutatón, de kérdéseik vannak, vagy javaslataikat szeretnék megosztani, az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata és a Városfejlesztő Kft. kollégái az info@obvf.hu e-mail címen állnak rendelkezésre.