KULTÚRA

Zongorázó rendőrök vagy egyenruhába bújt zongoristák vannak a videón?


A Keleti pályaudvarnál készült videón profi módon zongorázik két rendőr, és a legjobb rész, ahogy az emberek nem tudják eldönteni, hogy rendőröket vagy zongoristákat látnak-e játszani.

Az elég nagyot futó videóban két rendőr rátalál a BudapestPiano projekt által kihelyezett egyik zongorára, de mielőtt még azt hihetnénk, hogy valami probléma van a hangszerrel vagy annak kihelyezésével, váratlanul játszani kezdenek rajta, és lazán, egymást váltva zongoráznak két-, három- és négykezest.

A videót látva többekben felmerült a kérdés, hogy rendőrök játszanak-e egyáltalán a hangszeren, vagy rendőrnek öltözött zenészek.

Ezen a ponton érdemes megjegyezni, hogy Magyarországon ma minimum aggályos rendvédelmi szervezetek egyenruháival visszaélni, ez kis segítség lehetett volna a vita feloldásában.

A kommentelők között vita indult azon, hogy vajon rendőrök láthatók-e egyáltalán a videón. Amikor pedig valaki felismerni vélte az egyik zongoristát, és jelezte, hogy évfolyamtársak voltak a Zeneakadémián, akkor azon a ponton elindult a tippelgetés, hogy egyszerűbb-e egyenruhát felvenni, mint megtanulni zongorázni, de mielőtt végleg elszabadult volna a pokol, egy váratlan komment pontot tett a vita végére.

Jelentkezett a videón látható egyik rendőr, és egyértelműen jelezte, hogy a Zeneakadémiát elvégezni és rendőrként szolgálni nem egymást kizáró karrierálmok.

A videó itt megtekinthető.

 

(Kiemelt kép: Magyar Rendőrség/Facebook)