FRISS

Mostantól a metróban is elérhető az egylépéses jegyérvényesítés


Október elejétől a teljes vonalon használható a gyors, egyszerű, NFC-s jegyérvényesítési lehetőség a BudapestGO alkalmazásban.

Már a metróban is elérhető az egylépéses jegyérvényesítés a BudapestGO applikációt használó ügyfelek számára – közölte a Budapesti Közlekedési Központ. A társaság közleménye szerint október elejétől az összes metróvonalon üzemel a gyors, egyszerű, NFC-s jegyérvényesítési lehetőség.

Kiemelték: az egylépéses jegyérvényesítést lehetővé tevő, NFC feliratú matricát az 1-es, a 2-es és a 3-as metróvonal bejáratánál elhelyezett, hagyományos jegyérvényesítő készülékek környékén kell keresni.

A 4-es metróban, illetve a földfelszíni járműveken már hetek óta üzemel a rendszer, aminek köszönhetően négy lépéssel – akár tíz másodperccel is – gyorsabban kezelhetik jegyüket vagy bérletüket az utasok.

Az NFC-s érvényesítéshez nem szükséges megnyitni a BudapestGO applikációt, elég feloldani az okostelefon képernyőjét, majd az NFC-matrica előtt stabilan tartani 1-2 másodpercig.

Az NFC-technológia segítségével a BudapestGO applikáció felismeri, ha a készüléken van érvényes vásárolt jegy vagy bérlet, és automatikusan érvényesíti a jegyet vagy beolvassa a bérletet.

Korábban már mi is beszámoltunk róla, hogy az újonnan bevezetett NFC-technológia mellett továbbra is megmarad a már jól ismert érvényesítési lehetőség: a kihelyezett QR-kódok az okostelefonok kamerájával is beolvashatók maradnak. A BKK ügyfelei a jövőben maguk dönthetik el, hogy számukra melyik a kényelmesebb jegyérvényesítési mód.

(Kiemelt kép: Nyirő Simon/BKK)