FRISS

Kuflik jelentek meg a belvárosi Hild téren - óriásgalériával mutatjuk be!


Kerítéssel körbevett, klímatudatos, de főleg, nagyon színes és vicces játszótér jelent meg az V. kerületben – a Kufli-univerzum ismerői mellett a meseamatőrök is el fognak veszni az ezernyi részlet között.

Mit talál itt egy gyerek?

  • Fából készült Kufli-karakterek ülnek, ültetnek, figyelnek minden sarokból, toronyból és padról.
  • Közösségi könyvtárat is berendeztek, amiben egyelőre több a felnőtteknek szóló könyv, úgyhogy ezt a konstans figyelmet nem igénylő gyerekek szüleinek figyelmébe ajánljuk elsősorban.
  • Olyan alliteráló helyszínek, mint a Csalóka Csalitos vagy a Lehetetlen Liget, amik zenélő ugrabugrálásra csalogatják a muzikális gyerekeket, a játszótér egészére pedig az az egy törvény vonatkozik, hogy: Szürcsölni Szabad!
  • Bordázott csúszdák gátolják meg, hogy a gyerekek bőre rátapadjon a felületre.
  • Pingpongasztal várja a legnagyobbakat, kötélpálya és mászófal a kicsivel kisebbeket, rugós hinta, libikóka és mini kirakók húzzák be a páréveseket. Tényleg, a legtöbb generáció talál magának szórakozási lehetőséget.
  • Dániel András író a látogatóknak külön írt egy Kufli-mesét, ez is olvasható a frissen felújított Hild tér játszóterén.
  • A 0-24 órás őrzés is újdonságnak mondható egy játszótéren.

 

A tér megújítása és a játszótér kialakítása a szó szoros értelemben vett, ma már kötelező korszerűség figyelembevételével zajlott, a régiek mellett új fákkal – köztük 20-25 éves példányokkal – víztakarékos megoldásokkal, esővíz-gyűjtővel, cserjékkel, zöld területtel gazdagodott a Hild tér, többnyire akadálymentesen.

Újdonság az is, hogy a téren lett fedett mellékhelyiség a játszótér közelsége pedig indokolttá tette egy 21. században már alapfelszereltségnek számító pelenkázó kialakítását is. A hőség és az erős napfény ellen kifeszített ponyva pedig menetrendszerűen várható majd jövő nyáron, ha hasonló időjárást tapasztalunk, mint amitől idén szenvedtünk.

Kiemelt kép és galéria: Merész Márton/Énbudapestem