KÖZÉLET

Karácsony Gergely a Lánchídból származó adományt Kárpátaljára vitte


A főpolgármester a Megtörhetetlenség 500 napja című rendezvénysorozaton vett részt Babják Zoltán beregszászi polgármester meghívására.

Budapest főpolgármestere legutóbb idén februárban járt a kárpátaljai Beregszászon, és most is Babják Zoltán helyi polgármester meghívására utazott Budapest testvérvárosába – közölte hivatalos Facebook-oldalán Karácsony Gergely. Mint írta, a hétvégén részt vett a Megtörhetetlenség 500 napja című rendezvénysorozaton, amelyen az orosz-ukrán háború volt a téma, és szimbolikusan átadta a Beregszász kórházára és a frontról hazatérők rehabilitációjára szánt fővárosi adományt, amelyet a Lánchíd régi kandelábereinek elárverezéséből fedeznek.

A főpolgármester kiemelte:

„Vittem egy személyes ajándékot is Babják Zoltán polgármester úrnak. Egy szegecset a Lánchídból: kifejezve azt a szolidaritást, ami szegecsként összetartja városainkat a háború által szétszakított világban.”

Babják Zoltán hosszú posztban mondott köszönetet szintén a hivatalos Facebook-oldalán. Az ukrán és magyar nyelven írt bejegyzés szerint a Megtörhetetlenség 500 napja című rendezvénysorozat jótékonysági célokat szolgált.

„Szívből örülök mindenkinek, aki megjelent az eseményen, hiszen mindannyian hozzájárultak ahhoz, hogy meg tudtunk birkózni az elmúlt 500 nap kihívásaival. (...) Eseményünket megtisztelte jelenlétével Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, Alex Rovt, Ukrajna tiszteletbeli szegedi konzulja, Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere, Volodimir Smatyko, Csortkiv polgármestere és Borbély Lénárt, Csepel polgármestere is”

– közölte Beregszász polgármestere.

(Kiemelt képünk: Ruzsa Rania/Budapest Városháza)