STÍLUS

Nosztalgiázzunk régi buszokkal! – videó


Nosztalgiabuszokat mutattak meg a gyerekeknek a BKV óbudai buszgarázsában, az ikonikus járművekre fel is lehetett szállni. Nyáron Hűvösvölgyben, szeptember elején pedig a Lánchíd térségében tűnnek majd fel a retrójáratok menetrendszerinti forgalomban.

Többek közt a BKV nosztalgiaflottájának legújabb tagjával, az Ikarus 211-sel is találkozhattak azok, akik május 20-án, szombaton kilátogattak a BKV óbudai buszgarázsába, a gyereknapi rendezvényére, ahol a rengeteg program mellett ikonikus autóbuszokra is fel lehetett szállni.

A nyílt napra való belépés ingyenes volt, egyes programokon azonban – online vagy helyszíni – regisztrációt követően lehetett csak részt venni. A rendezvényre egy 500 forintos nosztalgiajegy megvásárlásával a Bécsi út /Vörösvári út végállomásról a 160-as nosztalgiajárattal is érkezhettek az érdeklődők.

@enbudapestem Gyereknap alkalmából nyíltnapot tartottak a BKV óbudai buszgarázsában. Ha lemaradtál volna sem kell aggódni, mostantól ugyanis minden hétvégén találkozhattok a BKV nosztalgiaflottájának egy-egy Ikarusával valamelyik autóbusz-vonalon Részletek az enbudapestem.hu-n! #budapest #retro #bkv #nosztalgiaflotta #retrobusz #trabant #enbudapestem #fy #fyp #yy #magyartiktok ♬ Retro Jazz Masterpiece Entertainer (Loop(949328) - Single Origin Music

De annak sem kell aggódnia, aki esetleg lemaradt volna a nyílt napról, több menetrend szerinti útvonalon ugyanis a BKV nosztalgiajáratai közlekednek a retróhétvégéken. A BKV közleményben tudatta, hogy a patinás buszokat mostantól hétvégenként lehet látni a város olyan vonalain, melyeken korábban meghatározó volt a jelenlétük.

Az első ilyen nap, május 14-e vasárnap volt, amikor a Rákóczi úton közlekedő
útvonalakon voltak láthatóak a járművek. A retróhétvégék további állomásait még tervezik, de már most várható, hogy nyáron Hűvösvölgyben, szeptember elején pedig a Lánchíd térségében tűnnek majd fel a nosztalgiajáratok menetrendszerinti forgalomban.

Az érdeklődők a BudapestGo alkalmazáson és a winmenetrend.hu weboldalon követhetik majd az egyes típusok közlekedésének tervezett rendjét.

(Borítókép: Szlazsánszky Filip, Énbudapestem)