KÖZÉLET

Egyetlen éjszaka alatt száz gyorshajtót fogtak a XIII. kerületben 


A rendőrség egy tragikomikus esetről is beszámolt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. Kerületi Rendőrkapitányságának beosztottjai közlekedésrendészeti akciót tartottak szeptember 14-én éjjel a Lehel úton, a Béke úton, a Váci úton és az Árpád hídon, olvasható a police.hu-n.

Az egyenruhások sebességmérést is végeztek:

a Váci úton 28, a Lehel úton 72, összesen 100 gyorshajtást rögzítettek.

A rendőrség egy tragikomikus esetről is beszámolt: a Béke útnál tartott ellenőrzés során, a vizes aszfalton egy motorkerékpáros éppen az ellenőrzési pontnál vesztette el uralmát járműve felett, felborult, és

a rendőrök által előzőleg megállított autó hátsó lökhárítójáig csúszott.

A motorost a mentők kórházba szállították, más nem sérült meg a balesetben.

Az ellenőrzés során a rendőrök két sofőrrel szemben szabálysértési feljelentést tettek kötelező felelősségbiztosítás hiánya és forgalomból kivont gépjárművel való közlekedés miatt.

Egy ittas vezetőt előállítottak, tizenhárom esetben szabtak ki bírságot,

többek között vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használatáért, tilos jelzésen áthaladás miatt, de olyan járművezetővel is találkoztak, aki éjszaka kivilágítatlanul közlekedett.

A rendőrség a napokban egy másik sebességmérési akciójáról is beszámolt. A BRFK XVIII. Kerületi Rendőrkapitányságának munkatársai  szeptember 2. és 8. között állványon elhelyezett és menet közbeni sebességmérő eszközzel mértek a Gyömrői úton és az Üllői úton, aminek ezúttal is meglett az eredménye:

119 olyan gépkocsiról készült felvétel, amely túllépte a megengedett sebességhatárt.

A Gyömrői úton 50 km/h helyett 81 km/h-val ment a leggyorsabb autó, amiért 70 ezer forintra büntették az illetékesek, az Üllői úton pedig volt olyan kocsi, amelyik 50 km/h helyett 98 km/h-val közlekedett. Ezért 140 000 forint közigazgatási bírságot kell fizetni.

Ahogy több cikkünkben is említettük, a rajtaütésszerű ellenőrzések mellett a főváros és a kerületek is – az eddigiekhez képest –

rohamtempóban szerelik fel a traffipaxokat és traffiboxokat.