KÖZÉLET

Rendőrök lepték el a 3-as metrót


A belvárostól Újpestig ellenőrizték a közlekedőket, de bírságot csak az állomásokon szabtak ki.

Kiemelt ellenőrzést tartott a Budapesti Rendőr-főkapitányság az M3-as metrón csütörtökön. A Deák Ferenc tér és Újpest-központ között nem csak a metrókocsikon, hanem az állomásokon és azok környékén is járőröztek a Budapesti Közlekedési Központ munkatársaival. A megállókban két emberre köztisztasági szabálysértés, egyre közterületi alkoholfogyasztás miatt szabtak ki helyszíni bírságot.

A metrókocsikban nem volt szükség intézkedésre, a felszínen viszont elfogtak két körözött embert.

A BRFK korábban is együttműködött a BKK-val. Legutóbb az M3-as metró Kőbánya-Kispest és Deák Ferenc tér közötti szakaszát ellenőrizték, de a 4-6-os villamos vonalán, a 9-es és a 99-es autóbusznál, valamint a 72-es és a 83-as troliknál is volt már fokozott ellenőrzés.

A BKK közleményében hangsúlyt kapott, hogy az állami szervezetekkel és a fővárosi cégekkel közösen kiemelten kezelik a közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát, ezért egyéb napi teendőin felül rendszeresen vesznek részt közös járatellenőrzési akciókban.

A BRFK, a FÖRI, a BKV és a BKK munkatársai – a mindennapi alapfeladataikon felül – korábban kiemelten ellenőrizték a 9-es és a 99-es autóbusz, valamint a 72-es és a 83-as trolibusz vonalát, legutóbb pedig a 4-es és a 6-os villamosra, illetve megállóira fordítottak jelentős figyelmet.

A BKK elkötelezett amellett, hogy a fővárosi tulajdonú közszolgáltatókkal, valamint az állami és civil szervezetekkel szorosan együttműködve élhetőbbé tegye Budapestet,

ezért a járatok mellett a buszsávok szabályos használatát is ellenőrzi partnereivel; a rendszeres takarításon felül folyamatosan kezdeményezi egy-egy forgalmas közterület rendezését és ellenőrzését; a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal kötött stratégiai együttműködése kiterjed a Budapest közigazgatási területén szolgáltatást nyújtó taxik, illetve az engedéllyel vagy az engedély nélkül személyszállítási feladatokat végző személygépkocsik ellenőrzésére is.