KULTÚRA

Süsü szájába is be lehet mászni a megújult játszótéren


Teljesen megújult az idáig komor a Gyorskocsi utca és a Fő utca közötti Nagy Imre tér: a játszótér mellett nagyobb kutyafuttató és díszsétány gazdagítja Víziváros zöld tereit.

Szeptember 7-én megnyitja kapuit a megújult Nagy Imre téri játszótér, park és kutyafuttató. Az új játszótéren minden Süsü, a sárkány meséje és figurái köré épült. Az ő világuk elevenedik meg, játék közben könnyen felidézhetők történeteik, hiszen a Kiskirályfi, a Kancellár, a saját dallal rendelkező zsoldosok, de még a szökőkútba elbújó aranyhal is megjelenik a meséből szintén ismert, több oldalról is megmászható vár udvarán.

süsü
Kép: Merész Márton/ÉnBudapestem

A tér Vitéz utcai oldalánál új, a jelenleginél mintegy kétszer nagyobb területet kaptak a kutyások, a sportosabb ebek agility és más eszközökön is kiélhetik a négy fal között összegyűlt energiáikat.

süsü
Kép: Merész Márton/ÉnBudapestem

Az átalakult Nagy Imre tér zöld részét nagyméretű, földből kiemelt növénykazetta uralja, amelyre két irányból lépcső vezet, ezeket a Tejútnak nevezett díszsétány köti össze. 

süsü
Kép: Merész Márton/ÉnBudapestem

Megújult a terület közvilágítása is, a növénykazetta körül ücsörgésre alkalmas szürke, kicsit távolabb, laptopos munkavégzésre és snapszerozásra alkalmas sárga bútoroknál lehet szabadidőt hasznosan vagy kellemesen eltölteni. A parkot állandó őr és kamerarendszer vigyázza majd.

Kiemelt kép: Merész Márton/ÉnBudapestem