KULTÚRA

A piknikek hétvégéje közeleg Budapesten


Átváltozik a Madách tér és az Újpesti rakpart is ezen a hétvégén. Színészek, zenészek, szakácsok és még sokan mások kínálják munkájuk gyümölcsét, úgyhogy mindenki megkaphatja a neki megfelelő legjobb ajánlatot.

„Igencsak átváltozik a Madách tér: a betont fű, a parkoló autókat padok és babzsákok váltják fel, a teret pedig kisebb és nagyobb színpadok szegélyezik" – hirdeti a Bálint Ház a mostani hétvégével kapcsolatban, de ezzel még nem mondtak el mindent. Erzsébetváros kapujában szombaton az idén 20 éves Örkény Színház egész napos programkavalkádja lesz a teljes társulat aktív részvételével, és ünnepi fánkkal, vasárnap pedig a Judafestet rendezik meg – a zsidó közösség legnagyobb ünnepén. Ezzel kapcsolatosan a szervező, az immár 30 éves  Bálint Ház azt reméli, hogy a kulturális kínálat nyomán minél többen piknikeznek velük a város közepén. „Igaz, már nem nyár, de abszolút nyári fesztivál hangulat vár majd titeket a Madách téren!

Amire számíthatsz: koncertek, színpadi produkciók, izgalmas előadások, sok-sok szervezet és fantasztikus emberek

– hirdetik. Fellépők lesznek többet között: Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar, Berki Tamás, Móser Ádám és Radnay Csilla, Mordái, és a Kiscsillag.

Úgy tűnik, a piknikek hétvégéje lesz a mostani, hiszen Újlipótvárosban, az Újpesti rakparton, az ugyancsak hagyományos Pozsonyi Pikniket rendezik meg szeptember 7-én, szombaton, amit

Újlipótváros kulturális falunapjának is szokták becézni,

mivel számos kulturális és zenei programmal várnak mindenkit. Részlet a beharangozóból: „2024-ben igazi színházi fesztivál kerekedik az Újpesti rakparton, mely a magaskultúrát közvetíti és minden korcsoport számára kikapcsolódást nyújt – két színpadon, kitelepülő színházakkal, vásárosokkal..." A részletes programért kattintson ide!

Kiemelt kép: Judafest/Facebook