FRISS

Nosztalgiavillamossal az Ikarus Minifesztre


Vasárnap nosztalgiavillamossal is megközelíthető az Ikarus Minifeszt, ráadásul a járatra szóló nosztalgiajegy birtokosai kedvezményt kapnak a múzeum következő kiállítására.

Különleges programokkal várja a hétvégén a hazai autóbuszgyártás iránt érdeklődőket a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum. A rendezvényre – a 125 éves Közlekedési Múzeum jubileuma alkalmából – 125 forintos belépőjegy érvényes – írja a BKK. A kiállítás augusztus 23-25. között tart nyitva az Északi Járműjavító területén. A részletes program a múzeum oldalán érhető el.

Vasárnap az N36-os villamos vonalán, a Keleti pályaudvar és a Kőbánya alsó vasútállomás (Kápolna utca) között egy kétirányú FVV csuklós, azaz „Bengáli” villamossal lehet utazni. Az Északi Járműjavító az Eiffel Műhelyház megállótól közelíthető meg a legegyszerűbben.

FVV
Kép: BKV archívum

A vasárnap az N36-os járaton közlekedő 1233-es pályaszámú, kétirányú FVV csuklós, azaz „Bengáli” villamos egyike annak a hatvanas évektől egészen a hetvenes évek végéig gyártott típusnak, amelyből 17 év alatt összesen 181 jármű készült, és Budapesten kívül Miskolcon, Debrecenben és Szegeden is közlekedtek. A „Bengálik” a nyolcvanas évek elején tűntek el a fővárosi sínekről, de vidéken még az ezredforduló után is részt vettek a napi utasforgalomban.

A járatra érvényes jeggyel rendelkezők – menetjegyük felmutatásával – 20 százalék kedvezményt kapnak a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum “Mivel megyünk? Energiamix a Közlekedésben” című időszaki kiállítására október végéig az Északi Járműjavítóban.