STÍLUS

Szóljon bele! Augusztus közepétől Kőbányáig jár a 75-ös troli


A vonal meghosszabbításának lehetőségeit tesztelik. A BKK az utasok véleményére is kíváncsi.

A Jászai Mari tértől egészen Kőbánya központjáig jár augusztus 17-től a 75-ös trolibusz, a járat meghosszabbításának köszönhetően gyors, kényelmes és környezetbarát kapcsolat jön létre a X. kerület és a főváros belsőbb területei között – tudatta közleményében a BKK.

 

A trolibusz egyelőre tesztüzemben jár a hosszabb útvonalon: az utasok és a szakemberek „éles” üzemben több útvonalat is összehasonlíthatnak majd.

A tesztüzem első ütemében, augusztus 17-től a trolik a Pongrácz úton, a Kőrösi Csoma Sándor úton és az Állomás utcán keresztül érik el Kőbánya alsó vasútállomást. A további ütemekről és útvonalakról a BKK később ad tájékoztatást. A társaság ügyfelei a tesztüzem kezdetétől kifejthetik véleményüket a trolibuszok közlekedéséről a BKK oldalán, illetve a járműveken található kérdőívek segítségével.
Schulek Tibor, a BKK közösségi közlekedési szolgáltatásfejlesztési vezetője a mostani társadalmi egyeztetéssel kapcsolatban elmondta: 

 

A mostani egyeztetés annyiban jelent változást a korábbiakhoz képest, hogy ügyfeleink a tesztüzem ideje alatt, konkrét tapasztalatok birtokában alkothatnak véleményt.

„Két útvonalat is megvizsgálunk a Puskás Ferenc Stadion és Kőbánya központja között, a visszajelzéseket mindig az aktuálisan tesztelt útvonallal kapcsolatban lehet majd kifejteni” – fogalmazott Schulek, aki hozzátette, hogy a lakossági visszajelzések és az üzemeltetési tapasztalatok figyelembevételével fogják a végső útvonalat, üzemidőt és egyéb részletkérdéseket kialakítani az év második felében.
A 75-ös trolibusz meghosszabbítása illeszkedik a BKK azon tervei közé, amelyek a trolibuszhálózat fejlesztését helyezik előtérbe. A BKK a következő években is nagy hangsúlyt fektet a hálózatfejlesztésre:

2026 végéig közel 190 kilométerre, 2030-ra pedig akár 325 kilométerre is növekedhet a budapesti trolibuszvonalak teljes hossza.

A tervek szerint a következő lépésben további 160 új trolibusszal egészülne ki a jelenlegi járműpark, az ehhez szükséges előkészítő lépéseket már megtette a cég, a beszerzés részvételi szakasza lezárult, jelenleg az ajánlattételi szakasz zajlik.
 A 75-ös trolibusz megváltozott menetrendje a BKK honlapján, valamint a BudapestGO alkalmazásban is elérhető lesz.

Borítókép: BKK