KULTÚRA

Pénteken indul a Viadukt Fesztivál


Július 26. és augusztus 18. között kulturális események, sport, naplementés bulik ingyen – a pesti alsó rakparton.

A hivatalos beharangozó szerint a Viadukt Fesztiválon a kultúra, a közösségi összefogás és az őszinte, felszabadult hangulat találkozik, mindezt pedig kitűnő zenék kísérik majd! Ebben az időszakban minden nap nyitva tartanak és különleges programokkal várnak, hogy együtt élvezhessük a szabad rakpart adta lehetőségeket.

 

Az 0. hétnek nevezett hétvégén lehetőség van megtekinteni „A rakodópart kövei" kiállítást. Kolundzsija Gábor településmérnök és kurátor részletes és érdekfeszítő gyűjteményében korabeli festmények és metszetek, régi és mai fotók, egykori térképek és eredeti tervek segítségével ismerhető meg a Duna szabályozásának és a rakpartok kiépítésének hatalmas munkáját.

2023.09.09.
Kép: Pelikán János/kepszerk.hu

2024. július 26., péntek:

16.00-00:00 A tavalyi felejthetetlen este után ismét érkezik a Push'n'Ball párosa, hogy elvarázsoljanak a legszebb Duna-parti naplementében. Örömteli játékuk Urban Vinyl szakszerű felvezetésével indul, majd SLP lép színre és hozza magával kedvenc hangszereit, az elengedhetetlen bongákat is. 

2024. július 27., szombat:

09.00-10:00 Ébredj a várossal szombat reggel! Ismét együtt lehet jógázni a „Flow to the People" csapatával, ezúttal Szalai Csilla (@Chill Yoga) vezetésével a hangulatos napindítón.

2024.07.21.
Kép: Barta Bálint/Képszerkesztőség

16.00-18.00 Interaktív várostervezés a fenntartható közlekedésért Dr. Csonka Bálint és Dr. Földes Dávid közlekedésmérnökök vezetésével. 

16:00-00:00 Unravel buli, a zenéért Too Old, Lazanoise, Puppetz és HRSPX a felelős. Egy vérbeli drum & bass stílusú bulira lehet számítani, melynek alkalmával több, már külföldre kiköltözött hazai fellépő is visszatér, mellettük pedig a hazai feltörekvők biztosítják a hangulatot!

2024.06.22.
Kép: Barta Bálint/Képszerkesztőség

2024. július 28., vasárnap:

15:00-19:30 Társasjáték délután. Izgalmas játékok minden korosztálynak, profi játékmesterek vezetésével.

16:00-00:00 Double Trouble buli – vezesd le a hetet a hangulatos Duna-parton! A zenéért, Szancsez felel, majd Octile és Korosi b2b szettje következik. Az est zárásaként  Kirill és Kernel áll a dj-pult mögött.

A fesztivál minden programja ingyenes! További részletekért érdemes bekövetni a szervezőket!

(Kiemelt kép: Képszerkesztőség/Barta Bálint)