KULTÚRA

Hétvégén jógázz a rakparton!


Július 26-án indul a Viadukt Fesztivál, melynek egyik különleges, testet és lelket megmozgató programja a rakparti jóga, melynek első óráját már vasárnap sikerrel megrendezték.

Korábban az ÉnBudapestem is beszámolt róla, hogy július 26-tól augusztus 15-ig ismét megnyílik a pesti alsó rakpart a Lánchíd és az Erzsébet híd közötti szakaszán, ahol ez idő alatt autós forgalom helyett csak gyalogosan, biciklivel, rollerrel, görkorcsolyával vagy gördeszkával lehet közlekedni.

 

Ekkor rendezik a Viadukt Fesztivált is, ahol számos kikapcsolódási lehetőség közül lehet válogatni, a zenés-táncos programokon kívül lesz például jóga is. 

 

De ez utóbbi nem csak lesz, hanem már volt is. Július 21-én, vasárnap reggel 8 órától fél 10-ig kipróbálhatták a hétvégén is koránkelő budapestiek a Viadukt Bár, a Valyo és a Flow to the People közös szervezésű programját a Rakpart-jógát.

 

2024.07.21.
Kép: Barta Bálint/Képszerkesztőség

 

Vasárnap Demeter Zita oktató egy Vinyasa Flow jógával várt mindenkit, ahol kezdőtől profiig bárki kipróbálhatta magát a relaxáló sportágban.

 

Legközelebb július 27-én, szombaton reggel 9 órától 10 óráig (gyülekező 8.40-től) lehet a rakparton jógázni Szalai Csilla vezetésével.

 

Az esemény leírásában pár jótanáccsal is ellátják az érdeklődőket:

  • a gyakorlásra erősen ajánlott szívvel-lélekkel és kényelmes ruházatban érkezni,
  • a jóga előtt, ha lehet másfél, de inkább két órával, ne fogyassz nehéz ételt és italt,
  • fontos, hogy jógamatracot vigyél magaddal,
  • rosszabb idő esetén sem kell lemondani a testmozgásról, eső esetén a Viadukt Bár belső része nyújt védelmet.

A szervezők kiemelik: az esemény hozzájárulás alapú.

Különleges jógáról korábban  itt írtunk.

 

Kiemelt kép: Barta Bálint/Képszerkesztőség