KULTÚRA

Óriás Hold bukkant fel az V. kerületben


Még közel két hónapig lesz látható a Piarista közben, a Lumiere Hall előtt a Hold tökéletes másolata. A szokatlan installáció különösen este nyújt impozáns látványt.

A Holdról

A Lumiere Hall Van Gogh és Gustav Klimt műveit bemutató multimédiás kiállítását hirdető honlapon az óriás műalkotásról azt írják: a Hold teljes felszínének pontos másolata, rendkívül részletgazdag lenyomata, még a Hold túlsó oldalát is tartalmazza.

Az V. kerületi Piarista közben található Hold 3,5 méteres magasságban lebeg a levegőben és majdnem az egész átjárót elfoglalja széltében. A tárgy nagy mérete ellenére mindössze 25 kilogrammot nyom, és a benne lévő állandó légáramlásnak köszönhetően megtartja kerek alakját.

A kiállításról

A Lumiere Hall úgy hirdeti a Van Gogh- és Klimt-kiállítást, mint egy látványos, 360°-os videó-, fény- és zenei élményt, amely lehetővé teszi, hogy belemerüljünk a híres festményekbe: „a magas felbontású projektorok, nagy méretű vetítővásznak és környezeti hanghatások segítségével elutazhatunk Van Gogh csodálatos világába”.

A kiállítás minden nap 10 és 22 óra között látogatható. A teljes árú belépőjegy 6000-, míg a kedvezményes 4200 forintba kerül.

@enbudapestem Szeptember végéig lesz látható a Piarista közben a Hold tökéletes másolata, ami a Van Gogh és Gustav Klimt műveit bemutató kiállításnak szeptember végéig otthont adó Lumiere Hall előtt található meg! Taggold be, akivel megnéznéd élőben is a Holdat  #hold #moon #piaristaköz #budapest #kiállítás #lumierehall #fyp #magyartiktok #traveltiktok ♬ TO THE MOON - JNR CHOI & Sam Tompkins

(Kiemelt kép: Lumiere Hall)