STÍLUS

Nevet kapott a Főpolgármesteri Hivatal macskája


Néhány nappal ezelőtt Karácsony Gergely a Facebook-oldalán jelentette be, hogy hivatalosan is lesz egy macskája a fővárosi önkormányzatnak. Az új kedvenc nevéről szavazás döntött.

„Egy fontos bejelentést szeretnék tenni, lesz a hivatalnak egy macskája” – hangzott el Karácsony Gergely múlt szombati videójában, ahol a választási sikert ünnepelve a hivatal dolgozóinak köszönte meg az elmúlt ciklusban végzett munkájukat.

„Rengeteg kiváló ember dolgozik azért, hogy nap mint nap működjön ez a város és jó hely legyen. Én úgy szoktam megfogalmazni: minden, ami rossz, arról a főpolgármester tehet és minden, ami jó arról pedig a Főpolgármesteri Hivatal munkatársai. Ezt szeretném most megköszönni nekik, hiszen az elmúlt 5 évben borzasztó nehéz időszakban, nagyon jól helyt álltak” – fogalmazott Karácsony, aki ezt követően jelentette be, hogy hivatalosan is örökbe fogad egy macskát a Főpolgármesteri Hivatal, ami kóbor állatként tévedt a hivatal területére.

Városházi
Kép: Merész Márton/Énbudapestem

A főpolgármester szerint a közös macska „egyfajta közösségépítő esemény”. Ám az újonnan érkező (város)házikedvencnek eddig nem volt neve. Erről a fővárosi önkormányzat dolgozói ötletelhettek, majd szavazhattak a legszimpatkusabb névre.

Nos, a szavazás lezárult, és több mint száz névjavaslat érkezett 373 szavazótól, és  egyértelmű eredményt hozott: a nyertes javaslatra 127 szavazat érkezett, igy 

 

 a hivatal macskájának a neve: BuCi (Budapest Cicája) lesz.

 

Mindezek alapján – tekintettel arra is, hogy a macska gazdája a hivatal –, második, nyilvános szavazási fordulóra nem kerül sor.

 

A szavazást követően felkérték a Hivatalüzemeltetési és Intézményfejlesztési Főosztályt, hogy BuCi számára névvel és a Központi Ügyfélszolgálat telefonszámával ellátott nyakörvet készítsenek.

 

A szelíd, hat év körüli vörös-fehér nőstény macska a Fővárosi Közlönybe is bekerült. Számadó Tamás utasítása alapján „a Főpolgármesteri Hivatal által örökbefogadott, a 900215000476318 transzponder sorszámmal egyedileg azonosított ivartalanított nőstény macska a Főpolgármesteri Hivatal székhelyének területén élhet, róla a Főpolgármesteri Hivatal gondoskodik”.

Az utasítás előírja, hogy az állat etetése, itatása, orvosi ellátása, immunizálása, élősködők elleni védelme, tartási helyének és almának tisztán tartása a Hivatalüzemeltetési és Intézményfejlesztési Főosztály feladata.