STÍLUS

A Netflix ingyen promózza Budapestet új sorozatával


Világsztárok cikáznak, miközben százmilliók nézik világszerte a budapesti panorámát egy sport témájú doku-sorozatban.

A Netflix elképesztő összegeket öl sport tematikájú, reality hangulatú doku-sorozataiba, amik közelebb hozzák a nézőkhöz a sportot és magukat a sportolókat is egyaránt. Láttuk már ezt a Formula 1 - Hajsza a túlélésért, a Tour de France, a Könyörtelen Tenisz című sorozatoknál, és itt van most a legújabb, a beszédes című Sprint.

Ezek az egyébként nagy igénnyel elkészített tartalmak nagyon népszerűek és rengeteg embert érnek el. Legtöbbször promóciós céllal készülnek és megjelenésük időzítésére is figyelnek – az évadpremiert felültetik egy nagyobb sportesemény első hullámára (ez a Sprint esetében most a párizsi olimpia lesz), így az automatikusan nagyobb nézettséget generál, és nem csak az adott sport kedvelői kattintanak rá. 

Sprint
Kép: NETFLIX

 

A Sprint című, ma megjelent sorozat fókuszában azt látjuk, ahogy a rövidtávfutás világsztárjai, olimpiai és világbajnokai életük egyik nagy eseményére, a 2023-as, Budapesten megrendezett atlétikai világbajnokságra készülnek.

Maga a sorozat nem elégszik meg azzal, hogy csak a sztáratlétákra, a felkészülésükre vagy a budapesti stadionban történtekre fókuszál a világbajnoksággal kapcsolatban, vágóképként vagy intro-ként olyan videókat mutatnak a fővárosról, amire máskor reklámkampányok épülnek és amikért komoly összegeket kell fizetni nemzetközi médiumok főműsoridejében.

A budapesti panoráma itt a sportelit edzéseihez és sztorizgatásainak kulisszája, időnként hivatkozási alapja, és ezt most milliók láthatják. Mi is.

(Kiemelt kép: Szabadtéri Atlétikai Világbajnokság/facebook)