KULTÚRA

Budapest a világ legjobb autós célpontjai között


Lehet, hogy az autós kirándulások egyik legnépszerűbb úti célja lett Budapest, de az biztos, hogy a Lánchídon senki nem fog egy kabrióban szelfizni.

A cím lehetne vicc, vagy egy vélemény a nagyvilágból, pedig nem az, ugyanis a Time Out, a világ egyik legismertebb médiabrandje ír erről. Egy gépjármű-kölcsönzéssel foglalkozó honlapra hivatkoznak, ami több mint 250 ezer autós online értékelése alapján állított fel egy sorrendet. Budapest a top 10-be úgy került be, hogy a maradék 9 célpont mindegyike olyan egzotikus, tengerparttal rendelkező célpont, mint a görög Kefalonia sziget, az új-zélandi Christchurch, vagy Ponta Delgada az Azori-szigetekről.

A Budapestet értékelő autósok a város szecessziós építészetét, a budai városrészt és az itt található hegyek barlangjait emelték ki a legérdekesebb látnivalóként. Felmerült az is, hogy a budapesti látogatás kapcsán érdemes Tatára is elmenni, ami maximum egy amerikai nagyvárosból nézve tűnhet pesti külvárosnak – bár ez az értékeiből nem von le semmit.

(Kiemelt kép: Barta Bálint/Képszerkesztőség)