KÖZÉLET

Most a Népligetnél szervezett összehangolt akciózást a BKK


A forgalmas köztereket érintő akciósorozat célja az, hogy a fővárosban közlekedők tisztább környezetben utazzanak, és nagyobb biztonságban érezzék magukat.

A BKK folyamatosan kezdeményezi a rendszeres takarításon felül egy-egy forgalmas közterület rendezését és ellenőrzését. Május 9-én a Népliget volt az összehangolt köztisztasági és közrendvédelmi együttműködés helyszíne, a csütörtöki kezdeményezésnek köszönhetően megtisztult a forgalmas közlekedési csomópont és környezete – olvasható a BKK közleményében.

Kik vettek részt az akcióban?

  • A Budapesti Közművek alá tartozó FKF és FŐKERT, valamint a BKV munkatársai az egyéb napi teendőiken felül kitakarították a villamosmegállót és a metróaluljárót.
  • A Budapesti Rendőr-főkapitányság – a főváros forgalmas közterületeihez hasonlóan – fokozott rendőri jelenlétet biztosított a helyszínen.
  • A fővárosi rendészet munkatársai a rendőrökhöz hasonlóan vissza-visszatérve ellenőrizték a környéket.
  • Fontos szerepet játszott a közös akcióban a Volánbusz is. A cég munkatársai a rendvédelmi szervek munkáját segítették.
  • A Menhely Alapítvány Diszpécser Szolgálatának munkatársai a területileg illetékes utcai szolgálat közreműködésével nyújtottak segítséget a rászorulóknak.
BKK
Kép: BKK

A BKK elkötelezett amellett, hogy a fővárosi tulajdonú közszolgáltatókkal, valamint az állami és civil szervezetekkel szorosan együttműködve élhetőbbé tegye Budapestet. Ezért a rendszeres takarításon felül 2021-től folyamatosan kezdeményezi egy-egy forgalmas közterület soron kívüli rendezését és ellenőrzését

– áll a BKK közleményében. Mindez annyit tesz, hogy a fővárosi közműcégek, a rendőrség munkatársai és a civilek március és október között havonta két vagy három alkalommal jelennek meg egy-egy fontosabb csomópontban.

Idén eddig öt helyszínen volt rendkívüli nagytakarítás (Határ út, Etele tér, Kőbánya-Kispest, Déli pályaudvar, Népliget), május 23-án Kőbánya alsó vasútállomás és környéke következik.

Jön a tavaszi nagytakarítás is

A BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. április 21-én és 28-án tavaszi nagytakarítást szervezett, amelynek során a fővárosi önkormányzati cégek 1000 dolgozója, és 200 takarító és szállító járművel  mintegy 128 tonna hulladékot gyűjtött össze. A BKM programjának részeként a Népligetben is önkéntes szemétszedés zajlott helyi civil és környezetvédő szervezetekkel együtt. A forgalmas köztereket és csomópontokat, továbbá a Nagykörutat és környezetét érintő kezdeményezést a BKK is segítette.

BKK
Kép: BKK

 

 A Budapest tisztaságát és biztonságát célzó BKK-kampány a köztisztasági és közrendvédelmi kezdeményezésen túl a buszsávok és a járatok rendszeres ellenőrzését is magában foglalja. A BKK és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködése kiterjed a Budapest közigazgatási területén szolgáltatást nyújtó taxik, illetve az engedéllyel vagy az engedély nélkül személyszállítási feladatokat végző személygépkocsik ellenőrzésére is, és kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát: május 9-én – a Népliget metróállomást is érintve – az 1-es villamos vonalát, az állomásokat, valamint azok környezetét ellenőrizték.

(Kiemelt kép: BKK)