FRISS

Így etesd a cápáidat – húsvét másképp


Ha nem akarod, hogy a gyereked elvesszen a nyuszi-csibe-bárányka háromszögben, akkor vidd ki az állatkertbe sörényes hangyászt etetni!

Van egy olyan elmélet, miszerint a cukit is érdemes időnként újragondolni, és vannak, akik ezt időről-időre meg is teszik. Évezredesnek tűnik, hogy a tojáskeresés bűvöletében várjuk a húsvéti ünnepeket, kötelező kellék lett a csibe-mintás bucket hat, a sous vide bárányszelet és a nyúlkölcsönzés – ideje kicsit update-elni a gyerekek élményanyagát! Erre kínál most lehetőséget a Fővárosi Állat- és Növénykert.

width=2048
Kép: Pelikán János/Képszerkesztőség

 

A március 29-től kezdődő, négy napos eseménysorozat arra invitál minket, hogy a klasszikus tojáskeresgélés és kézműves foglalkozások mellett végre kitörjünk a megszokásokból, és olyan új állatokat mutassunk meg élőben a legkisebbeknek, amiket korábban csak böngészőkből ismertek.

hangyászsün
Hangyászsün Kép: Fővárosi Állat- és Növénykert

 

Az Állatkert a húsvéti hosszú hétvégére ezzel a programmal készül, tapasztalatból mondjuk, hogy felnőttként is könnyű lesz pár percet eltölteni a hangyászok, pingvinek vagy cápák etetésénél. A fókák és az elefántok pedig minden bizonnyal emlékezetesebb műsort csinálnak majd, mint egy ketrecbe zárt, orrcimpáját remegtető nyuszi vagy egy kiscsibe, aki attól retteg egész nap, hogy melyik ragacsos gyerekpracli fog túl erősen rászorítani a gigájára.

A jegyárak a szokásosak, ezen a linken elérhető a lista.

(Kiemelt kép: Fővárosi Állat- és Növénykert)