FRISS

Olyan gyümölcsfákat ültettek a Tabánba, amiket permetezni sem kell majd


Aki szokott az eperfákról nyaranta gyümölcsöt szüretelni, az értékelni fogja, hogy újabb gyümölcsfákkal lett gazdagabb a főváros.

A Pünkösdfürdő park, a XIII. kerületi Kubala László park és a Gellért-hegy után most már a Tabánban is lehet friss gyümölcsökre vadászni. A kert teljesen nyitott és mindenki számára elérhető, aki szeret egészségesen, finomat enni. Azonnali eredményt természetesen nem szabad várni a frissen ültetett, összesen 10 gyümölcsfától és 30 gyümölcstermő cserjétől, de a FŐKERT és a 10 millió Fa Alapítvány ígérete szerint pár év múlva bő termést hoznak (bár meglepetés egyedeket már idén is lehet majd találni).

width=2048
Kép: FŐKERT
 

A fitness park közelében lévő területre kizárólag hazai fajtákat válogattak: van köztük jonatán alma, nyári Kálmán körte, besztercei szilva, egres és fertődi feketeribizli is – mindegyik a betegségekkel, kórokozókkal szemben ellenálló, rezisztens fajta. Ez azt jelenti, hogy ha érett gyümölcsöt látunk majd valamelyik fán, azt azonnal el is fogyaszthatjuk, hiszen valószínűleg – és a tervek szerint – nem lesz permetezve.

width=2048
Kép: FŐKERT